500 mondkapjes van Rinsma Nepal Foundation.

Dick Beumer van de Stichting Rinsma Nepal Foundation te Gorredijk heeft afgelopen dinsdag aan Fenke Rond, voorzitter van de Voedselbank, 500 mondkapjes geschonken.

Met deze foundation ondersteunt Rinsma een naaiatelier voor arme en kansarme vrouwen in het zuiden-oosten van Nepal . Na een voorzichtige start in 2014 heeft het naaiatelier aan veel vrouwen in de omgeving een andere invulling van hun leven gegeven. Er werken inmiddels 80 opgeleide vrouwen en wachten nog 20 opgeleide vrouwen op de noodzakelijke machines. Van een uitzichtloos naar een zinvol bestaan. De kinderen gaan naar school, er is geld voor gezondheidszorg, betere huisvesting, enzovoort.
Over een aantal jaren hoopt de foundation het project schuldenvrij te kunnen overdragen aan de plaatselijke bevolking.

Normaal gesproken worden hier schooluniformen gemaakt, maar helaas door Covid-19 zijn ook de scholen in Nepal voorlopig dicht. Het land heeft geen sociale voorzieningen om op terug te vallen. Geen werk betekent geen inkomen. Met andere woorden; hulp is hard nodig.

In het naaiatelier worden nu dus noodgedwongen mondkapjes gemaakt.

“De bedoeling was dat wij deze mondkapjes in onze winkels en online zouden gaan verkopen, maar ook dat plan kan nu maar voor een deel doorgaan, want ook Rinsma Modeplein is dicht. Rinsma Foundation heeft daarom 500 mondkapjes, een deel van de totale voorraad, geschonken aan de klanten van de Voedselbank. Rinsma heeft voor de verkoop nog ruim 1000 van deze modieuze mondkapjes over, drie voor € 10 ” zegt de heer Beumer. Meer informatie over de stichting vind u op https://www.rinsmamodeplein.nl/rinsma-algemeen/maatschappelijk-betrokken/stichting-rinsma-nepal-foundation

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email