Geld overheid voor voedseltekorten.

Op de website van VoedselbankNederland staat vandaag (17 december) de volgende persmededeling:

“Vangnet in geval van forse groei
Het geld dat wij als vrijwilligersorganisatie van de rijksoverheid hebben gekregen, mogen we alleen inzetten als er voedseltekorten ontstaan. Dat is gelukkig nu nog niet het geval. Als dat zo blijft gaat het terug naar de overheid. We mogen dat overheidsgeld niet gebruiken om de pakketten bij de gezinnen te krijgen die het nodig hebben. De logistieke kosten van 5 euro per pakket worden dus niet gedekt. De nood in deze corona-tijden is hoog, waardoor er dagelijks meer mensen bij ons aankloppen. We merken dat het aantal klanten stijgt , nu al 8%. Steun is daarom welkom en hard nodig.”

Wat voedselbank Opsterland betreft hebben wij in de laatste 7 weken bijna 20% meer klanten ingeschreven. Meer klanten dus waarvoor wij wekelijks een pakket voor 2 à 3 maaltijden moeten samenstellen. Deze groei gaat gepaard met een afname van het aanbod gedoneerd voedsel; immers door betere logistiek houden supermarkten steeds minder voedsel over dat dreigt te moeten worden weggegooid.
Wij zullen er dus niet aan ontkomen om te moeten “bij kopen”

In financiële zin heeft Voedselbank Opsterland op dit moment niet te klagen. Heel veel Opsterlanders steunen ons met een donatie en ook de kerken dragen hun steentje bij
Het stelt ons in de gelegenheid om een reserve te maken voor slechtere tijden.

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email